polifonija

Između supstancije i senzacije: politička komunikacija u Hrvatskoj

Ideje.hr / 25. svibnja 2023. / Članci

Treća epizoda Polifonije, koju organiziraju Agencija za politički razvoj i Ideje.hr bavi se političkom komunikacijom. Svoje su zaključke iznijeli Nataša Božić Šarić, novinarka N1 Hrvatska, Marijana Grbeša Zenzerović, profesorica s Fakulteta političkih znanosti, i Mario Aunedi Medek, PR stručnjak, Val grupa, predsjednik udruge za odnose s javnošću. Razgovor vodi izvršna direktorica APR-a, Ivana Novoselec.

Danas nije isto kao jučer, lošije je. Politički diskurs se kvari, dokumentirali su naši sugovornici, a kvaliteta javne rasprave opada. Kako internet, društvene mreže i oglašavanje utječu na tradicionalne medije i njihovu uređivačku politiku, a kako mediji povratno utječu na sadržaj i stil komunikacije na političkoj sceni. Nitko nije zadovoljan, ali koja je strana odgovornija, a koja manje odgovorna, koja samo slijedi, a koja predvodi, na kome je da prekine niz, nije lako ustanoviti.

U trećoj epizodi Polifonije, koju možete pogledati u nastavku, razgovarali su novinarka N1 Hrvatska Nataša Božić Šarić, profesorica s Fakulteta političkih znanosti Marijana Grbeša Zenzerović i PR stručnjak, direktor Val grupa, Mario Aunedi Medek. Razgovor vodi izvršna direktorica APR-a, Ivana Novoselec.