Klub Batina

Izbori u Poljskoj i Slovačkoj: rezultati i efekti

Ideje.hr / 27. studenoga 2023. / Uncategorized

U utorak 28. studenoga od 17:00, u prostorijama Nezavisnog sindikata znanosti, Florijana Andrašeca 18a/I, Forum za vanjsku politiku i Ideje.hr organiziraju razgovor o rezultatima i posljedicama parlamentarnih izbora u Slovačkoj i Poljskoj. Razgovor će se moći pratiti izravno ili poslije pogledati snimku na youtube kanalu Sindikata

Poštovane gospođe, poštovana gospodo,

Forum za vanjsku politiku, u suradnji s portalom Ideje, organizira tribinu o mogućim posljedicama nedavnih izbora u Poljskoj i Slovačkoj za Europu – ne samo EU nego možda i za zemlje izvan EU. Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na taj razgovor, koji će se održati u prostorijama Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja u Ul. Florijana Andrašeca 18A (prvi kat), u utorak, 28. 11. s početkom u 17 sati (do otprilike 18.30). Govornici će koristiti engleski i hrvatski jezik, neće biti prijevoda.

Na tribini će govoriti:

Prof. dr. Magdalena Najbar Agičić, redovita profesorica Sveučilišta Sjever, stručnjakinja za Poljsku

Prof. dr. Damir Grubiša, profesor političkih znanosti i bivši diplomat, autor nedavno objavljene knjige “Povijest europskog ujedinjenja”

Dr Milan Nič, viši znanstveni suradnik Njemačkog instituta za međunarodne odnose i bivši savjetnik ministra vanjskih poslova Slovačke

Profesor Grubiša i dr. Nič će sudjelovati online (iz Rima i Berlina), a dr. Najbar Agičić će biti prisutna u dvorani. Razgovor će voditi dr. Senada Šelo Šabić, članica Foruma i viša znanstvena suradnica IRMO-a. Nakon uvodnih izlaganja bit će moguće postavljati pitanja.

Za FVP:
Dejan Jović