klub batina 11

Video razgovora o Čudima džungle, uvodu u filozofiju Ludwiga Wittgensteina

Ideje.hr / 27. svibnja 2021. / Aktualno Klub Batina

Knjiga je, prema riječima predstavljača Pavela Gregorića i Borana Berčića, odlična za predavače koji se često muče kako studentima približiti možda najvećeg filozofa 20. stoljeća, vrlo je korisna dakle također za početnike, zatim za kulturnu javnost koja se o Wittgensteinu želi informirati, a obuhvatnost, mnoštvo bibliografskih jedinica i prikaz recepcije u Hrvatskoj i svijetu, vrijedni su i za stručnjake

Izdavačka kuća MATE, Zagrebačke škole ekonomije i managementa upravo je objavila knjigu Čuda džungle. Uvod u filozofiju Ludwiga Wittgensteina, autora Kristiana Krkača, Josipe Điri i Mateje Soldo. S predgovorom Josipa Lukina, kako je istaknuto na naslovnici.

Knjiga je 26. svibnja predstavljena u Klubu Batina, koji su pokrenule Ideje.hr. Razgovaralo se o Wittgensteinu kao filozofu koji ima sličnosti sa Nietzscheom, po tome što nije tvorac filozofskih sistema, poput filozofa klasičnog njemačkog idealizma, zatim o dva Wittgensteina, o pristupu Wittgensteinu, o Wittgensteinu i njegovom vremenu, o tome čime se sve bavio, kakav utjecaj ima danas i je li odvojiv od svoje recepcije.

Snimka cijelog razgovora dostupna je u nastavku.