Klub Batina 12

Predstavljanje knjige Čuda džungle. Uvod u filozofiju Ludwiga Wittgensteina

Ideje.hr / 18. svibnja 2021. / Klub Batina

U srijedu, 26. svibnja od 16:00 knjigu će predstaviti Boran Berčić, Pavel Gregorić, Josipa Điri, Mateja Soldo i Kristijan Krkač. Zainteresirane za razgovor o knjizi i za filozofiju Ludwiga Wittgensteina molimo da se jave na adresu ideje@ideje.hr radi zoom linka. Predstavljanje će se izravno prenositi na youtube kanalu Sindikata znanosti gdje će poslije predstavljanja biti dostupna i snimka.

Filozofija ništa ne objašnjava niti zaključuje, nego opisuje, pokazuje. To je pozicija Ludwiga Wittgensteina, prema nekima najvećeg filozofa 20. stoljeća, no prema drugima, koji su također značajni mislioci, riječ je o filozofu od kojeg se nema čuti puno vrijednog pažnje.

Izdavačka kuća MATE, Zagrebačke škole ekonomije i managementa upravo je objavila knjigu Čuda džungle. Uvod u filozofiju Ludwiga Wittgensteina, autora Kristiana Krkača, Josipe Điri i Mateje Soldo. S predgovorom Josipa Lukina, kako je istaknuto na naslovnici.

U srijedu, 26. svibnja od 16:00 knjigu će predstaviti Boran Berčić, redoviti profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Pavel Gregorić, s Instituta za filozofiju, Zagreb, te autori. Zainteresirani za razgovor o knjizi i filozofiji Ludwiga Wittgensteina mogu se javiti na ideje@ideje.hr radi zoom linka. Predstavljanje će se izravno prenositi na youtube kanalu Sindikata znanosti gdje će poslije biti dostupna i snimka.