Rezultati istraživačkog projekta

Dječje siromaštvo

Ideje.hr / 13. ožujka 2017. / Aktualno

Završna konferencija istraživačkog projekta Dječje siromaštvo i strategija nošenja sa siromaštvom kućanstava u Hrvatskoj održat će se u utorak, 21. ožujka od 10:00 do 13:00 sati u velikoj dvorani Ekonomskog instituta u Zagrebu. Naručitelj istraživanja je Zaklada Adris, a proveo ga je tim pod vodstvom dr. sc. Paula Stubbsa.

Završna konferencija istraživačkog projekta Dječje siromaštvo i strategija nošenja sa siromaštvom kućanstava u Hrvatskoj održat će se u utorak, 21. ožujka od 10:00 do 13:00 sati u velikoj dvorani Ekonomskog instituta u Zagrebu.

Naručitelj istraživanja je Zaklada Adris, a proveo ga je tim pod vodstvom dr. sc. Paula Stubbsa.

Istraživanjem je bilo predviđeno da se ispita:

  • Koji su najvažniji trendovi i uzroci rizika od siromaštva djece u Hrvatskoj?
  • Kako javne politike, uključujući one socijalnih i drugih dohodovnih naknada, utječu na stope siromaštva u različitim tipovima kućanstava?
  • Koje su najvažnije strategije nošenja sa siromaštvom, te na koji se način koriste raspoloživa sredstva/imovina i na koji se način odvija redistribucija unutar i između različitih tipova kućanstava?
  • Koje javne politike treba razviti kako bi se podržale strategije nošenja sa siromaštvom te smanjio rizik od siromaštva djece?