PODCAST

Zeleno. Floskule i stvarnost

Ideje.hr / 15. veljače 2023. / Rasprave

Pred vama je opet Polifonija, drugi u nizu podcasta koji se bave aktualnim temama a nastaju u suradnji s Akademijom za politički razvoj. Ovaj put je tema zelena tranzicija.

Polifonija se nastavlja, ovoga puta u zelenim tonovima! U drugoj epizodi razgovaramo o zelenim politikama, energetskoj tranziciji, borbi protiv klimatskih promjena, kako oni utječu na političke opcije globalno, a u Hrvatskoj posebno. Propitujemo koliko je zelena tranzicija postala floskula i što uopće podrazumijevamo pod tim pojmom te na koja smo odricanja i troškove spremni kao pojedinci i kao društvo.

Za Polifoniju ove teme komentiraju alumni APR-a – Dražen Lučanin, vlasnik agencije Punk Rock Dev, član stranke Možemo, predsjednik Vijeća gradske četvrti Črnomerec te zamjenik predsjednika Radne skupine za digitalizaciju Grada Zagreba, i Šimun Lončarević iz Energetskog instituta Hrvoje Požar, magistar strojarstva i filozofije te doktorand na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Moderira alumna APR-a Karla Ressler, pravna savjetnica u British American Tobacco.