najava/poziv

Tribina o reformi znanosti i visokog obrazvanja

Ideje.hr / 28. ožujka 2022. / Aktualno

Rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju održat će se u hotelu Sheraton u Zagrebu (dvorana Grand Ballroom), 2. travnja 2022. (subota) od 10 do 13 sati.

U suradnji s hrvatskim ogrankom Udruge Marie Curie alumnija (MCAA HR), autori Otvorenog pisma Vladi RH o stanju u hrvatskoj znanosti i visokom obrazovanju i o planu razvoja do 2026., javno predstavljenog 2. studenog 2021., pozivaju Vas na Tribinu o reformi znanosti i visokog obrazovanja u hotelu Sheraton u Zagrebu (dvorana Grand Ballroom), 2. travnja 2022. (subota) od 10 do 13 sati. Radni jezik je hrvatski.

Na tribini će se raspravljati o Nacrtu prijedloga Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju vezano za najavljenu reformu znanosti i visokog obrazovanja u RH. Također, u svjetlu Otvorena pisma nastojat će se usuglasiti stavovi članova hrvatske akademske zajednice iz zemlje i inozemstva radi zajedničkog nastupa na e-Savjetovanju Vlade RH sa zainteresiranom javnošću.

U nastavku je program Tribine ispod kojeg su informacije o tome kako je možete pratiti i uključiti se u raspravu.

Cijeli događaj imat će izravni prijenos na službenom YouTube kanalu MCAA-a, a prijavljeni će poveznicu za spajanje kao i raspored događanja dobiti naknadno.

Bez obzira planirate li sudjelovati fizički ili virtualno, molimo Vas da se prijavite na ovim stranicama: https://bit.ly/3IvS9n0 (poveznica na Google obrazac). Imamo ograničen broj fizičkih mjesta u dvorani, pa Vas molimo da se registrate što prije da osigurate svoje sudjelovanje. U slučaju popunjenosti dvorane, tribini ćete se moći virtualno pridružiti.