Konferencija INFuture 2017

U Zagrebu o budućnosti informacija

Karlo Vajdić / 30. listopada 2017. / Aktualno

Od 8. do 10. studenog u zagrebačkom hotelu Westin održava se 6. međunarodna konferencija INFuture – Budućnost informacijskih znanosti na kojoj će se govoriti o brojnim temama, od informatike u državnom i poslovnom sektoru preko digitalizacije do e-enciklopedistike

Šesta međunarodna konferencija o budućnosti informacijskih znanosti INFuture 2017 održat će se u zagrebačkom hotelu Westin od 8. do 10. studenoga. Niz domaćih i stranih stručnjaka, obradit će široki spektar tema vezanih uz informacije i informacijsku znanost. Bruno Kragić, ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža govorit će, primjerice, o enciklopedijama u digitalnom dobu, dok će Kuldar Aas, zamjenik ravnatelja digitalnih arhiva u estonskom nacionalnom arhivu govoriti na temu budućnosti digitaliziranog društva.

Među desecima najavljenih govornika i panelista nalaze se i stručnjaci iz Švicarske, Švedske, Irske, Katara, Francuske, Velike Britanije, Mađarske i drugih zemalja. Njima će se pridružiti i niz domaćih znanstvenika i profesionalaca iz hrvatskog znanstvenog i poslovnog sektora.

Konferenciju, koja je prvi puta organizirana 2007. te se održava svake druge godine, organizira Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu u suradnji s Leksikografskim zavodom Miroslav Krleža. Ove godine se među desetak glavnih tema nalaze informatika u državnom i poslovnom sektoru, aplikacije i rješenja u e-zdravstvu, digitalizacija i digitalno arhiviranje, e-znanost, integracija informatičke tehnologije u obrazovanju kao i e-enciklopedistika.