Konferencija

Etika robotike i umjetne inteligencije

Ideje.hr / 13. ožujka 2017. / Aktualno

Ilustracija

Udruga za promicanje filozofije organizirala je konferenciju iz primijenjene etike koja će biti održana u Zagrebu od 5. do 7. lipnja. Cilj je konferencije da okupi filozofe i znanstvenike iz drugih disciplina koji će prezentirati izlaganja o različitim etičkim aspektima robotike i umjetne inteligencije

Udruga za promicanje filozofije organizirala je konferenciju iz primijenjene etike koja će biti održana u Zagrebu od 5. do 7. lipnja. Tema konferencije je etika robotike i umjetne inteligencije.

Udruga za promicanje filozofije objavila je poziv na podnošenje prijava za sudjelovanje.

Plenarna predavanja održat će profesor Gianmarco Veruggio, direktor istraživanja Talijanskog nacionalnog istraživačkog vijeća i profesor Bojan Jerbić, sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj je konferencije da okupi filozofe i znanstvenike iz drugih disciplina koji će prezentirati izlaganja o različitim etičkim aspektima robotike i umjetne inteligencije (medicinski i zdravstveni roboti, roboti za zabavu, roboti kao osobni asistenti, moralni status robota i umjetne inteligencije, odgovornost za dizajn i funkcioniranje robota i sustava umjetne inteligencije …)

Rok za prijavu izlaganja je ne kasnije od 10. travnja.